Zijn werk

Biografie
Ger Jakin, - bij de burgerlijke stand Gerrit Oudshoorn, geboren in 1952 -, voltooide in 1978 zijn opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag. Hier een foto van zijn studiegroep.
Hij heeft zich verder verdiept in de fijnschilder techniek bij Diana Vandenberg. Zijn werk is onder te brengen bij het Fantastisch Realisme en straalt een droomachtige sfeer uit. Symboliek is een belangrijk element in zijn schilderijen.
Hij exposeerde op meerdere plaatsen in ons land, o.a. in Rotterdam, Delft, Enschede, Schiphol en Leiden.
In de jaren tachtig was Ger decorateur bij de Nederlandse Omroep Stichting.
Hierna was hij voornamelijk werkzaam als beeldend kunstenaar, die zich wilde bezighouden met het vervaardigen van decors, wandschilderingen en portretten.
 
Muurschilderingen en portretten
Voor het realiseren van een muurschildering voor uw slaapkamer, woonkamer of bedrijf, het opfleuren van een kinderkamer was u bij Ger Jakin aan het goede adres. In goed overleg, thuis of op locatie was veel mogelijk. Ook voor portretopdrachten kon u bij hem terecht. Op de betreffende pagina’s (zie het menu hiernaast) vindt u meer informatie over zijn werk.
Prijzen  van decoraties hingen uiteraard af van de omvang en de complexiteit van het ontwerp.
 
Stijl
Het werk van Ger Jakin ligt op de grens van het symbolisme en het surrealisme. De voorstellingen zijn beelden vanuit zijn onderbewustzijn. Zijn werk is onder te brengen bij het Metarealisme (een mix van surrealisme en symbolisme) van o.a. Johfra Boschart en Diane Vandenberg, wiens werk hij heeft bestudeerd, en straalt een droomachtige sfeer uit. Symboliek is zoals gezegd een belangrijk element in zijn schilderijen.
 
Techniek
Ger Jakin schilderde volgens een uit de Renaissanceperiode gebruikte schildertechniek. Van uit een onderschildering werkte hij in meerdere lagen glacerend over elkaar. De schilderijen zijn daarom rijk gedetailleerd.
 
Symboliek
Ook in de achtergronden van de portretten vindt u vaak weer de symboliek terug. Het totaalbeeld zegt iets over de geportretteerde zelf.
 
Uitvoering
U kon kiezen uit portrettekeningen of schilderijen. De tekeningen worden meestal met pastelpotlood op getint papier gemaakt. De schilderijen zijn in olieverf op paneel of doek uitgevoerd.
 
©Copyright 2007, GerJakin. All rights reserved
Webdesign Dirk Engelage, fotografie, Ger Jakin.